Mooi Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

VVD_Pijl_01_RGB_Kleur_1200DPI

VVD Voorne aan Zee blijft goed, wordt beter met Tjerk Hazeveld.

Wie is Tjerk Hazeveld?

Samen met mijn vrouw ben ik in 1990 verhuisd vanuit Delft naar Hellevoetsluis. De ruimte en het water waren daarbij belangrijk voor onze keuze. Iedere dag genieten we nog van deze keuze samen met onze kinderen die hier geboren zijn.

In de afgelopen twee raadsperioden heb ik als commissielid mijn bijdrage geleverd aan de VVD-fractie in Hellevoetsluis. Ik heb de afgelopen jaren als commissielid het politieke handwerk geleerd en laten zien op inhoud debatten te kunnen voeren. 

Betrokken als vrijwilliger.

Al vanaf mij zestiende zet ik mij in als vrijwilliger bij Scouting en bij de watersport. Nadat we in Hellevoetsluis zijn komen wonen ben ik betrokken bij het opzetten van het jeugdzeilen bij de drie watersportverenigingen in Hellevoetsluis. Hier kon ik met mijn kennis en ervaring bijdragen aan de zeilopleiding voor kinderen vanaf 8 jaar en zijn er vele met een diploma naar huis gegaan.

Toen mijn kinderen oud genoeg waren werden ze lid van Scouting Hellevoetsluis, een springlevende en gezonde vereniging met meer dan 200 jeugdleden. Het duurde niet lang of ik werd voorzitter van die mooie club. In de 10 jaar als voorzitter is “het Fort” gerenoveerd als onderdeel van de renovatie van de vestingwerken. Hierin heb ik als vertegenwoordiger van Scouting nauw samengewerkt met de gemeente. Het resultaat mag er zijn; Scouting is nog steeds een trotse bewoner van Kazerne Haerlem en zij zorgt goed voor het “het Fort”, zoals wij het noemen.

Sportief en betrokken.

Sporten is goed voor lichaam en geest. Daarom ben ik gaan hardlopen. Voorne is een prachtige omgeving om te genieten van de weidse polders het strand en de duinen. Tijdens een “duurloopje” voor de marathon of de Roparun kom je het allemaal tegen.

Met sporten kan je ook helpen. Daarom heb ik een Roparunteam opgericht. Naast de sportieve prestatie, halen wij geld op voor de Stichting Roparun. Deze stichting besteed het geld aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen zijn toe te voegen aan het leven”.

Politiek betrokken.

Als vertegenwoordiger van Scouting Hellevoetsluis heb ik veel samengewerkt met de gemeente en ben mij daardoor gaan interesseren in de gemeentepolitiek.

Inspreken tijdens commissievergaderingen over het belang van Kazerne Haerlem voor Scouting Hellevoetsluis en Scouting introduceren bij de fracties in de gemeente. Zo ben ik betrokken geraakt bij de gemeentepolitiek.

Binnen de VVD zijn mensen actief die wonen (en werken) op Voorne en die zich willen inzetten voor de omgeving waarin zij wonen, werken en waar hun kinderen naar school gaan. Politiek bedrijven ze met een liberale overtuiging. Die overtuiging trok mij aan en daarom ben ik lid geworden van de VVD.

Waardering.

In 2018 ben ik onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau, vanwege mijn inzet voor Scouting en de Roparun. Natuurlijk ben ik daar trots op.
Maar belangrijker is dat ik met dezelfde passie en energie aan de slag wil voor de VVD in de gemeente Voorne aan Zee.

Stem lijst 2.

VVD Voorne aan Zee logo